Inšpiratívna Slovenka šije ručne maľované šaty

24.07.2017

Technika ručného maľovania a vytvárania originálnych šiat zaujala aj redakciu Ženského webu, ktorý sa rozhodol napísať o nás článok.  

....V známom kúpeľnom mestečku Piešťany sa nachádza salón Ľubica, v ktorom nájdete naozaj skvostné modely. Majiteľka Ľubica Dóczyová, po ktorej je salón pomenovaný, totiž šije krásne šaty, pričom pri ich výrobe používa techniku lavírovania. 

Nápad vytvárať ručne maľované šaty, nielen pre nevesty sa u Ľubice zrodil asi pred 11 rokmi počas módnej prehliadky českej módnej návrhárky Blanky Matragi, ktorá maľuje a šije šaty pre princezné v Bejrúte. Časom sa Ľubica inšpirovala aj dielami ďalších svetoznámych módnych návrhárov, ktorými sú napríklad Elie Saab, Zuhair Murad, Ziad Nakad či Georges Hobeika.

V roku 2002 založila Svadobný salón Ľubica, pričom v tom čase slúžil primárne deťom. Šila šaty pre malé dievčatká a obleky pre chlapcov, neskôr svoju ponuku rozšírila o modely pre ženy a mužov všetkých vekových kategórií. Dnes už vytvára naozaj originálne celoplošne ručne maľované šaty, ktoré si prejdú veľmi náročným spôsobom výroby...

Celý rozhovor s našou pani majiteľkou nájdete tu: 

zenskyweb.sk/clanok/37645-inspirativna-slovenka-sije-rucne-malovane-saty 


Top